Tarihçe
Sabancı Topluluğu, Türkiye'nin en büyük ve etkin aile vakfı olan Hacı Ömer Sabancı Vakfı (Sabancı Vakfı) önderliğinde, Sabancı Üniversitesi'nin kuruluş kararını 1994 yılında aldı.
Ağustos 1995'te, 22 değişik ülkeden, çeşitli üniversite, bilim merkezi ve disiplinlere mensup 50'nin üzerinde bilim adamı, araştırmacı, öğrenci ve işadamı İstanbul'da düzenlenen arama konferansında biraraya geldi. Konferans salonunda, İstanbul'da kurulacak bir dünya üniversitesinin felsefesi oluşturuldu: "Birlikte yaratmak ve geliştirmek". Bu konferansı, öğrenci eğilimleri araştırmaları ile desteklenen tasarım komitelerinin çalışmaları ve oluşan akademik programlar izledi.
Sabancı Üniversitesi'nin temel atma töreni 31 Temmuz 1997'de gerçekleşti. Üniversite, Ekim 1999'da ilk öğrencilerini karşılayarak öğretime başladı.
Devam etmek için tıklayınız.
YURTLAR
Üniversite geçmişimizin bizde uyandırdığı duyguların genel dokusunda, bu anıların tatlı veya buruk oluşunda, yurt yaşantımızın payı büyüktür. Ülkemizde "yurt" dendiğinde, geçmişte yaşanmış deneyimlere bağlı olarak, her üniversite mezununun gözünün önünde birbirinden çok farklı, çok büyük çeşitlilik gösteren imge ve izlenimler canlanır.
Hem sağlıklı bir eğitim ve mutlu bir öğrencilik hayatının önemli bir parçası olarak, hem dostlukların kurulduğu ve pekiştiği, hoşgörünün, paylaşmanın, yardımlaşmanın, kısacası birlikte yaşama sanatının öğrenildiği bir mekan olarak gördüğümüz yurtlarımıza biz çok özel bir özen gösterdik: Öğrencilerimizin, bir taraftan birbirleriyle yarenlik ederek hoşça vakit geçirebilecekleri, diğer taraftan huzur içinde ders çalışabilecekleri, aynı zamanda kendilerine ideal bir aile mekanını aratmayacak sıcaklıkta binalar olarak tasarladık yurtlarımızı.
Öğrencimizin rahatı düşünülerek yurt odalarımızın tümünde duş, dolaplar, her bir öğrenci için de ayrı telefon bulunmaktadır.
Öğrenci, ister kendi odasındaki çalışma masasında kendisine tahsis edilmiş özel internet bağlantısından yararlanarak, ister her katta bulunan ders çalışma salonlarından birinde arkadaşlarıyla birlikte -yine internetten yararlanarak- çalışma imkanına sahiptir. Dinlenmek istediğinde her katta ortak kullanıma açık televizyon odalarından, ayrıca içecek makinalarından yararlanabilir.
Yurt odalarımız, 2 ve 4 kişilik odalar halinde, öğrencilerin -aynı odada bulunsalar bile- birbirlerini rahatsız etmeksizin istedikleri zaman ders çalışabilecekleri, istedikleri zaman uyuyabilecekleri biçimde tasarlanmıştır.
Üniversitemiz temizlik konusunda çok duyarlıdır ve yurtların tüm kullanım alanları özel temizlik elemanlarınca temizlenmektedir. Öğrencilerimiz kendi özel eşyaları için yurt binalarındaki çamaşır odalarında bulunan tam otomatik yıkama ve kurutma ünitelerinden ücretsiz olarak yararlanarak bu odalarda çamaşırlarını ütüleme imkanına sahipler.