Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Arif Nihat Asya

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Arif Nihat Asya Empty Arif Nihat Asya Ptsi Ocak 21, 2008 11:30 am

Admin

Admin
Admin

ARİF NİHAT ASYA'YI TANIRMISINIZ
Sorduğum soruyada bakın; O'nun '' Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü.../Kız kardeşimin gelinliği, Şehidimin son örtüsü,/Işık ışık, dalga dalga Bayrağım, /Senin destanını okudum,senin destanını Yazacağım, /Sana benim gözümle bakmayanın /Mezarını kazacağım. /Seni selamlamadan uçan kuşun /Yuvasını bozacağım...'' diye başlayan şiirini çoğunuz ezbere biliyorsunuz, değilmi? Bilmiyorsanız da hemen ezberleyinve beni Mahcup etmeyin. Anlaştıkmı?
Arif Nihat Asya, Türk edebiyatının yetiştirdiği en büyük şairden biri, O, Bugün Yaşasaydı tam yüz yaşında olcaktı. Bize en güzel bayrak Şiirini, en güzel fetih marşını, en güzel naatı( Peygamberimizi öven şiir )' i kazandıran bu değerli insanı sizlere kısaca tanıtmak istiyorum.

Bu değerli insanın eserlerini mutlaka okumak ve okutmak gerekir. O "Bayrak" şiirki, her geçen gün daha bir anlam kazanıyor. Günümüzde iyice vurdumduymaz hale gelen, hoş ve boş işlerden ciddi işlere vakit ayıramayan insanlar Arif Nihat Asya'nın Bayrak, Bir Bayrak, Rüzgar Bekliyor, Destan, Kalk Yiğitim gibi şiirlerini okuyup ezberleyerek milli duygularını, Naat, Selimiye,Süleymaniye gibi şiirlerini Okuyup ezberleyerek manevi duygularını geliştirebilirler.
Buna ne kadar ihtiyacımız var bilseniz!
Arif Nihat Asya, geride bu benzeri pek çok şiir ve yazı bırakarak 1975 yılında bu Dünyadan göçüp gitti. Ancak geride " Hayırlı Bir Çocuk " Hayra yarayan Bir eser" Bırakanlar unutulmuyor, biliyorsunuz. Onların bu eserleri kullanıldıkça, çocukları Hayırlı İşler yaptıkça Yüce Allah onların sevaplarını çoğaltıyor.
Bakın, Arif Nihat Asya bir şiirinde çocukları nasıl anlatıyor;
"Gülerler, şarkılar-demek-seslerin Uyandırmayın: Uykuda
Olurmuş sulardan da Berrakları! Şahadet getirmekte parmakları!
Çocuklar uyurken ancak, uyur Kim açtırdı gül saksıdan bize
Yorulmuş Oyuncakları
Bu billur Bardakları..."

Şairler, yazarlar, sanatçılar... Toplum için en iyi ve güzel işler yapıp güzel, Faydalı Eserler ortaya koyanlar elbette unutulmamalıdır. Arif Nihat Asya'nın Yüzüncü Doğun yılını bir sebeb yapın ve O'nun hayatını, şiirlerini öğrenin Bakarsınız bu araştırma içinizdeki şairlik-yazarlık damarını harekete geçirir ve gelecekte adınızı yaşatacak eserler ortaya koyarsınız. Ne dersiniz

https://sanalfrm.catsboard.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]